14.05.2020. год.

Поздрав свима. Задатак за ову недељу је на странама 82. и 83. У питању је будуће време.

И на страни 78. У свеске напишите и илуструјете (ако надјете фотографију,може и то) 4 дестинације за одмор (не морају бити зимске) код нас.

Следеће недеље ћу уписивати све оцене и јавићу вам се појединачно око закљуцне оцене. Тако да, ако сте нешто пропустили од домаћих, имате још мало времена да ми све пошаљете.

07.05.2020. год.

Драги моји. Тест из енглеског .Да појасним :

У првом задатку, треба да изберете тачан одговор.
У другом задатку , треба да напишете одговор.
У трецем задатку опет бирате тачан одговор, само што пазите на правилно спеловање речи.
У четвртом задататку се тражи да напишете скраћену или дужу верзију исте реченице ( I am = I’m , He is = Hi’s , We are = We’re…)
Пети задатак , треба да напишете одричан облик реченице.
Шести задатак, треба да саставите упитну реченицу.
Пазите на писање речи (спеловање) , да стављате тацке и упитнике где треба на крају реченица.
Кад урадите, притисните Цхецк ансwерс. Ту ће вам се појавити колико посто сте урадили тачно и објашњења за нетачне одговоре.
Мени само пошаљите слику колико сте посто освојили.https://www.ego4u.com/en/cram-up/tests/present-progressive-1

23.04.2020. год.

Надам се да сте одморили и да сте се лепо провели за Ускрс. Задатак за ову недељу вам је на страни 76. и 77 у уџбенику. Треба да процитате текст, у свеске напишете непознате речи са преводом. Урадите 2 задатак у уџбенику. Такође 3. на 77.страни. и 4. напишите у свеску. Мени пошаљите слику свеске,тј. урадјеног 4.задатка. Рок вам је до среде 29.04.

06.04.2020. год.

Драги моји ученици, задатак за ову недељу вам је на страни 74. и 75. Ваш задатак је да поновите месеце у години, годишња доба и да то препишете у свеске. Урадите вежбу 2. Када завршите, сликајте сеске и пошаљите. Додатни задатак је да ми напишете шта од ових активности волите да радите а шта не. Рок за предају задатака је до недеље.

31.03.2020. год.

-За вежбање ове недеље погледајте видео и провежбајте: https://youtu.be/wwLaiF_bVpI

-и урадити квиз и сликајте и пошаљите резултат: https://www.usingenglish.com/quizzes/65.html?fbclid=IwAR0X20ILrm54dyVRQVgLKRXPuUMz9WXvWVoHXvhinqT8yKLz45LwJKGE9T8